Türkiye'de çalışan Milyonlarca kişi işi bırakmaları durumunda İşsizlik maaşını bir güvence olarak görmeye devam ediyor. İşsizlik maaşı, belirli şartlar doğrultusunda işsiz kalan sigortalılara ödeniyor. Peki 2024 işsizlik maaşı ne kadar oldu? Temmuz ayında işsizlik maaşına zam yapıldı mı? İşte 2024 işsizlik maaşı ve detaylar…

2024 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

İşsizlik maaşı asgari ücrete göre belirleniyor. O sebeple de Temmuz ayında asgari ücrete zam gelmediği için işsizlik maaşında da herhangi bir artış olmadı. İşsizlik maaşı hesaplaması en az brüt asgari ücretin %40'ından ve en fazla %80'inden hesaplanıyor. İşsizlik maaşı almaya hak kazanan çalışanın son 4 aylık brüt maaş ortalaması göz önünde bulunduruluyor.

2024 asgari ücrete göre işsizlik maaşı miktarları şu şekilde:

En düşük işsizlik maaşı: 7.940,33 TL

En yüksek işsizlik maaşı: 15.880,66 TL

Emekli ve Memur Maaşları Kadar O Ödemelerde Zamlandı! Evde Bakım Aylığından Kıdem Tazminatına Tüm Ödemelere Zam Müjdesi Emekli ve Memur Maaşları Kadar O Ödemelerde Zamlandı! Evde Bakım Aylığından Kıdem Tazminatına Tüm Ödemelere Zam Müjdesi

KİMLER İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİR?

Sigortalı olarak çalışan kişilerin işsizlik maaşı alabilmesi için belirli şartlar bulunuyor. 4447 sayılı işsizlik sigortası kanunu kapsamında belirlenen bu şartlardan biri işsiz kalan kişinin kendi isteği ve kusuru dışında işten çıkarılmış veya iş akdinin feshedilmiş olması gerekiyor.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU NASIL VE NEREYE YAPILIR?

İşsizlik maaşı alabilmek için İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak gerekiyor. İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden ya da İŞKUR büroları aracılığıyla başvuru işlemlerini yapmak mümkün.

E-devlet üzerinden de işsizlik ödeneği başvurusu yapılabiliyor. Başvuru süreci değerlendirmesi İŞKUR tarafından gerçekleştiriliyor. Başvuru sahibinin işsizlik maaşı almaya uygun bulunması durumunda süreç hemen başlatılıyor. Ancak işsizlik maaşı verildiği sırada kişi tekrar iş bulur veya eski işine geri dönerse işsizlik maaşı kesiliyor.