Emekliye son dakika haberi… Temmuz ayı maaş zammı oranları için geri sayım devam ederken yeni açıklama son dakika geldi. Milyonlarca emeklinin beklediği Sürpriz karar çıktı. Temmuz ayında emekliye sadece kök maaş zammı değil aynı zamanda refah Payı zammı da geliyor.  16 milyon emeklinin yüzünü güldürecek kararı SGK uzmanı İsmail Sevinç duyurdu. Üstelik Sevinç emekliye yapılacak zamda yeni oranları da noktası virgülüne açıkladı.

EMEKLİ ZAMMI İÇİN NET RAKAM VERDİ

SGK uzmanı İsmail Sevinç, Sözcü TV'de yeni bir canlı yayına katıldı. Temmuz ayında emekliye yapılacak zam oranlarına ilişkin yeni değerlendirmelerde bulunan Sevinç, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre SSK ve bağ-kur emeklisine beklenen enflasyon zammının %25 olacağını açıkladı. Refah Payı zammı konusunda tartışmaların hala devam ettiğini de sözlerine ekleyen SGK uzmanı, kendi tahmininin %5 refah Payı olacağı yönünde olduğunu söyledi.

Cs

Crypto Leaks: Kripto Paranın Diğer Yüzünü Açığa Çıkarmak Crypto Leaks: Kripto Paranın Diğer Yüzünü Açığa Çıkarmak

YENİ ZAMLI MAAŞLAR NE OLACAK?

SGK uzmanı İsmail Sevinç canlı yayında yaptığı açıklamalarda emekliye verilecek enflasyon farkı ve refah Payı zammı ile birlikte SSK ve bağ-kur emeklisinin %30 zam alacağını söyledi. En düşük emekli maaşına ise 2500 TL ise yani zam beklediğini belirten Sevinç, yeni en düşük emekli maaşının 12.500 TL olacağını açıkladı.

MAAŞ ZAMLARINDA DENGE YOK

Emekli maaş zamlarında denge kalmadığını belirten SGK uzmanı İsmail Sevinç, Bu dengenin sağlanabilmesi için öncelikle uzun süreden beri gündemden düşmeyen kök maaş sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. Çünkü emekli kök maaş zamlarında büyük bir adaletsizlik olduğuna vurgu yapan Sevinç, Bu sebeple birçok emeklinin yapılacak artıştan yeteri kadar verim alamayacağını ifade etti.

EMEKLİNİN GÖZÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DA

Emekli maaş zammı 3 Temmuz'da belli olacak ancak milyonlarca emekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilave zam sürprizi bekliyor. Her ne kadar bütçe sorunu tartışılsa da emeklilerin bu yönde beklenti ve istekleri hala çok yüksek. O sebeple 3 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabineyi toplaması öngörülüyor.