SGK'dan milyonlarca emekliye uyarı yapıldı. Son dakika açıklaması ile bütün emeklilerin o hakkı 2 gün sonra kaldırılıyor. Emeklileri, belirli haklarını kullanabilmek için hemen harekete geçmeli. Sosyal Güvenlik uzmanları da milyonlarca emekliye Çağrı yaptı. Peki emeklilerin hangi hakları kalkacak? İşte son dakika gelişmesinin detayları…

Emeklilerin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen bazı haklarından faydalanabilmesi için belirlenen süreler içinde başvuru yapmaları gerekiyor. Yeni bir son dakika açıklaması ile birlikte belirlenen sürede başvuru yapmayan emeklilerin o haklarının kaldırılacağı bildirildi. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren son dakika açıklaması SGK tarafından yapıldı. Peki hangi emeklilerin hakları siliniyor? Nasıl başvuru yapılır?

HAK KAYBI YAŞAMAMAK İÇİN TAKİP EDİN

5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılan son değişiklikler, SSK, BAĞ-KUR ve kamu görevlilerinin, kazanılmış haklarının zaman aşımına uğramasını önleyen yeni düzenlemeleri içeriyor. Önceki yıllarda belirli bir süre içinde talep edilmeyen gelir ve aylıklar zaman aşımına uğrarken, yeni düzenleme ile bu durumun önüne geçiliyor.

Yeni Zamlı Maaşlar Tek Tek Hesaplandı! İşte Memur ve Emekli Zamlı Maaşlar Yeni Zamlı Maaşlar Tek Tek Hesaplandı! İşte Memur ve Emekli Zamlı Maaşlar

Ssk Ve Bağ Kur Emeklisine Müjde! Cumhurbaşkanı Onaylı 15.000 Tl Ek Para 1

ZAMAN AŞIMI MEKANİZMASI VE DEĞİŞİKLİKLER

Kanunun 97. maddesi, sigortalıların kazanılmış hakları için beş yıllık zaman aşımı sürecini öngörüyordu. Ancak yapılan değişiklikle, haklı nedenlerle başvuruda bulunan kişiler için bu süre kaldırıldı. Artık, yazılı başvuru yapıldığı tarihten itibaren sonraki ay başından itibaren gelir ve aylıklar ödenmeye başlayacak. Bu, sigortalılar için önemli bir güvence oluşturuyor.

UYGULAMANIN KALDIRILMASI

2008 yılına kadar SSK ve BAĞ-KUR kapsamındaki sigortalılar, beş yıl içinde haklarını talep etmezlerse, geriye dönük ödeme alma haklarını kaybediyorlardı. Ancak bu durum, 2008 sonrasında yapılan düzenleme ile değiştirildi. Şimdi, sigortalılar geçmişte alamadıkları gelir ve aylıkları için diledikleri zaman başvuruda bulunabiliyor ve tüm birikmiş ödemelerini alabiliyorlar.