Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını açıkladı. Ancak iş dünyasından gelen bölgesel asgari ücret teklifi, yeni bir tartışma başlattı. Peki asgari ücrete zam ne zaman gelecek? Yeni asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? Sıcak gelişme az önce açıklandı. Zam yok ama bölgesel asgari ücret geliyor. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni son dakika gelişmesi...

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği Temmuz ayı asgari ücret zammına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan net bir yanıt geldi. Bakan Işıkhan, planlanan bir zam olmadığını ifade ederken, iş dünyası tarafından asgari ücretin bölgesel olarak belirlenmesi yönünde bir öneri gündeme geldi.

Emeklilere 25.000 TL Destek Ödemesi! SGK’dan Son Dakika Açıklaması Emeklilere 25.000 TL Destek Ödemesi! SGK’dan Son Dakika Açıklaması

BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

TİM Tekstil ve Ham Maddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci, yaşam maliyetlerinin farklılık gösterdiği şehirlere göre asgari ücretin değişiklik göstermesi gerektiğini belirtti. Kileci, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki yüksek yaşam maliyetlerine dikkat çekti.

Ssk Ve Bağ Kur Emeklisine Müjde! Cumhurbaşkanı Onaylı 15.000 Tl Ek Para 1

UZMAN GÖRÜŞÜ VE POTANSİYEL ETKİLER

SGK Uzmanı Serdar Aday ise, bölgesel asgari ücret uygulamasının şu an veya yakın gelecekte hayata geçirilmesini beklemiyor. Aday, büyükşehirlerdeki yüksek kira ve yaşam maliyetleri nedeniyle böyle bir talebin ortaya çıktığını ifade etti. Ancak bu durumun büyükşehirlere göçü teşvik edebileceği ve işveren maliyetlerini artırarak enflasyonu daha da körükleyebileceği konusunda uyarılarda bulundu.