Erken emeklilik hayali kuranlara SGK'dan yeni fırsat duyuruldu. Sigorta giriş tarihi 1999-2008 arası olanlar, yeni düzenlemelerle birlikte emeklilik yolunda bir adım daha atma fırsatına sahip olacak. Hem kadın hem de erkek sigortalılar için emeklilik yaşını öne çekecek formül bulundu. TBMM'ye gelen yeni düzenleme ile birlikte milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısı aralanacak. Peki yeni düzenlemeler kimleri kapsıyor? SGK erken emeklilik şartları neler?

EYT düzenlemesi ile emekli olamayan, prim eksiği olan, ev hanımı olan Milyonlarca kişi için erken emeklilik fırsatları TBMM'ye geldi. Uzun süreden beri beklenen düzenlemeler Nihayet hayata geçiyor. Yeni düzenlemelerle birlikte EYT'yi kaçıran Milyonlar dilekçe vererek erken emeklilik fırsatından yararlanacak. Yeni erken emeklilik düzenlemeleri arasında bağ-kurlulara prim indirimi, ev hanımlarına erken emeklilik ve kademeli emeklilik var. SGK girişi 1999-2008 arası olan Milyonlarca kişi düzenlemelerden yararlanma imkanına sahip olacak. İşte yeni erken emeklilik düzenlemeleri ve başvuru detaylar…

KADEMELİ EMEKLİLİK GELİYOR

Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde kapsam dışı kalanlar için kademeli emeklilik düzenlemesi hazırlığına başladı. SGK girişi 1999-2008 arası olan sigortalıları kapsayacak olan yeni düzenleme ile birlikte 10 yıl ve 12,5 yıl sigortalılık süresinin tamamlanması durumunda erken emeklilik mümkün hale gelecek. Yeni ergen emeklilik fırsatından kadınlar ve erkekler farklı şartlarda faydalanacak. Sigorta prim gün sayısının ise 3600 ile 4500 arasında olacağı düşünülüyor.

Cs

Emeklileri Sevindirecek EK ÖDEME! SGK Destekli 33 bin 840 TL Hesaplara Yatıyor Emeklileri Sevindirecek EK ÖDEME! SGK Destekli 33 bin 840 TL Hesaplara Yatıyor

EKSİK PRİMİ OLANA PRİM İNDİRİMİ

Ayrıca küçük esnafa da erken emeklilik fırsatı var. Eksik primi olan küçük esnaf için prim indirimi düzenlemesi devreye giriyor. Yeni PRİM indirimi düzenlemesi ile birlikte Esnaflarda artık ssk'lılar gibi 7200 Prim gün sayısını doldurmaları durumunda erken emeklilik fırsatını yakalayacak. Bu durumda küçük esnaf 5 yıl erken emekli olma şansına sahip olacak.

EV HANIMLARINA PRİM DESTEĞİ

Torba yasa maddeleri ile meclise gelen düzenlemelerden öne çıkanlardan biri de ev hanımlarına prim desteği düzenlemesi. Ev hanımları, isteğe bağlı sigorta ile Hem erken emeklilik hakkına sahip olacak hem de devletten prim desteği alma şansı yakalayacak. İsteğe bağlı sigorta girişi yaptıran ev hanımlarının primlerinin üçte biri devlet tarafından karşılanacak.