Şehit acısı nedir bilir misiniz? Şehit acısını elbette biliyoruz diyebilirsiniz. Bende şunu söylemek istiyorum. Eğer benim gibi bir şehit yakını değilseniz şehit acısı gördüğünüz ve tahmin ettiğinizle sınırlı değildir.Bir şehit cenazesi düşünün mahşeri bir kalabalık var ,binlerce insan şehidimizi uğurlamak için camii avlusuna toplanmış. Binlerce insanın içerisinde oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun yanı başında bir şehit annesi var.O şehit annesinin hissettiği şehit acısını binlerce duyarlı insan aynı şiddette hissedemez. Çünkü o şehit annesidir, onun yüreğine şehit acısı adeta bir ok gibi saplanmıştır. O ok'u oradan çıkarabilecek kimse yoktur. Bir şehit yakını olarak o acıyı annemden tanıyor ve biliyorum. Her şehit annesinin de aynı acıyla sarsılmaya devam ettiğini görüyor ve biliyorum. Allah'ım şehit annelerimize dayanma gücü versin.
Yine İdlip'te şehit düşen Samsunlu kahraman bir Mehmetçiğimizin cenazesindeyim. 29 Şubat 2020'de Samsun'da ne var diye sormayın, şehit acısı var.Ateşin düştüğü yer Samsunda cenaze namazının kılınacağı büyük Camiinin avlusu ve çevresi yağmura rağmen iğne atsan yere düşmüyor.Samsunlular şehitlerini cennete uğurlamak için kadın erkek camii avlusunu tıklım tıklım doldurmuşlar .İdlip şehidimiz Tayfun PEKEL'in naaşının konulduğu yer protokol görevlilerine ve şehit yakınlarına ayrılmış. Herkes cenaze namazını sabırla bekliyor. Dualar okunuyor ,tekbirler getiriliyor, şehidimizin yakınlarına başsağlığı dilekleri bildiriliyor. Herkes çok üzgün, şehidimizin annesinin gözyaşları sel olmuş akıyor. Sadece insanlar değil, adeta gökyüzü bile ağlıyor. Samsun'a peş peşe düşen şehit ateşi herkesi öfkelendiriyor. Ama herkes öfke kontrolünü yapıyor,şehidimizi rahatsız edecek hiçbir davranış yaşanmıyor. Dua ve sabır ateşin düştüğü yere hakim.Şehit annesinin feryadı yürek yakıyor .Kolay değil evladını şehit vermiş acılı bir annenin ayakta durması. Ama her şehit annesi gibi şehidimizin annesi de dik duruyor. Allah'ım sabrını ve metanetini artırsın. Evladını cennete uğurlamak için Türk bayrağına sarılı tabutu başında evladı ile konuşan şehit annesinin ağzından dökülen her sözcük duyanları duygulandırıyor. Burası şehit ateşin düştüğü yer uzaktan göründüğü gibi değil. Samsun'da şehit acısı var.
Şehit annesi Mevşure Gürdal gözyaşı dökerken,'Oğulcan oğulcan şaka yaptım de annem' derken canı yanmayan içi parçalamayan varsa ,şehidim hakkını helal etme.Annesinin oğulcanı Samsunumuzun evladı, Yüce Türk Milletinin kahraman şehidi ,şehidimiz Piyade Uzman Onbaşı Tayfun PEKEL güle güle yolun açık olsun,ruhun şad ,mekanın cennet olsun.Şehidim sana ve şehit arkadaşlarına minnettarız. Burası Samsun, Samsun'da şehit var.Samsun'da şehit acısı var. Samsun vefalıdır ,Samsun seni unutmaz ve unutturmaz.Sen rahat uyu şehidimiz.