Samsunlu Şehit ailesinin aylardır devam eden haklı talebi ve tepkisi karşısında Samsun Büyükşehir Belediyesine ait reklam panoları Şehidimizin adını taşıyan “SAMSUN ŞEHİT İLHAN HAMLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ”nin İsiklal Caddesi üzerindeki giriş kapısındaki yerinden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ın talimatı ile kaldırıldı. Şehit yakını kimliğimle ifade etmek isterim ki, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan’ın     bu talimatı geçmiş dönemin ayıbı  reklam panolarının şehit ismini perdelediği yerden kaldırılmasıyla son bulmuştur. O reklam panoları ,“SAMSUN ŞEHİT İLHAN HAMLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ”nin önüne Mustafa Demir döneminde konulmuştu. O dönemde şehit ailesinin sesini kimse duymamıştı. O reklam panolarını orada ısrarla tutanlar o dönemde ne kazandı bilmiyoruz. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan’ın duyarlılığı şehidimize ve şehitlerimize vefadır. Bu duyarlı ve vefalı davranışı siyaset üstü kabul ediyor ve şehidin ailesi olarak alkışlıyoruz.

    Şehit ailesinin doğru ve haklı talebinin gecikmeli yerine getirilmiş olması ,şehidin ailesi olarak bizleri yormuş olsa bile ,sonucun olumlu olması yorgunluğumuzu unutturmaya yetmiştir. Hiç şüphesiz Türk Milleti şehitleriyle gazileriyle gurur duyan vefalı ve duyarlı bir millettir. Biz biliyoruz ki konu şehitlerimiz olunca hepimiz daha hassas ve duyarlı olmak zorundayız. Şehidimizin ismini mezun olduğu lisede yaşatmak sadece o okula ismini vermekle olmuyor. O okulu tüm çevresiyle şehidimizin adına yakışır bir görüntüye kavuşturmak sadece kişilerin değil, kurumlarında şehitlerimize borcudur. Reklam panosunu okulun önüne koyarken şehidimizin ismini perdeleyerek görünmez hale getirebileceğini düşünmemek  yanlış oldu. O yanlışa son noktayı koyarak şehit isminin önünü açtıran Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan hiç şüphesiz şehidimizden yana tavır koymuştur. O reklam panolarını önemli bulmamıştır. Şehit ailesinin içine sindiremediği o reklam panolarını içine sindirememiştir. Okulun ismini ,dolayısıyla şehidimizin ismini görünmez yapan o reklam panolarının kaldırılması hepimizi rahatlatmıştır. Duyarlılık gösterenlere teşekkür ediyoruz.

        “SAMSUN ŞEHİT İLHAN HAMLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ”  Samsunun en köklü okullarından birisidir.Umuyorum ki bir daha o reklam panolarıyla şehidimizin ve şehitlerimizin isimleri perdelenmez. Şehit isminin  okullara verilmesi , okullarda yaşatılması hiç kimseyi rahatsız etmesin ama reklam panosu rahatsız etsin. Unutmayalım şehitlerimize çok borcumuz var.

                         AYHAN HAMLI