Samsun’da , Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin giriş kapısının önüne Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Demir döneminde konulan ve kaldırılmayan  reklam panoları şehit yakınlarının ve duyarlı vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor.

    Samsun’un İlkadım İlçesi İstasyon Mahallesi İstiklal Caddesi üzerindeki Samsun Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘nin ana giriş kapısı üzerindeki ‘SAMSUN ŞEHİT İLHAN HAMLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’  yazısının yoldan görünümünü 56’lar yönünden engelleyecek şekilde kapatan Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne  ait reklam panoları Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın yakınlarının talebine rağmen bulunduğu yerden başka bir yere  taşınmadığını veya tümden kaldırılmadığını şehit ağabeyi kimliğimle uzun bir süredir büyük bir üzüntüyle takip ediyorum. Ayrıca okul yönetiminin de bu reklam panolarını geri çektirmek yada kaldırtmak için neden bir girişimde bulunmadığını da anlamış değiliz.  Sadece ben değil şehidimizin mezun olduğu liseye adının verilmesi için büyük bir mücadele veren 88 yaşındaki şehit annesi Bedriye Hamlı’da bu duyarsızlığa adeta isyan ediyor. Ve tüm yetkililere , “reklam panosu şehit isminden çok mu önemli?” diye soruyor. Samsun Büyükşehir Belediyesine ait o reklam panoları nedense tam okulun girişi kapısının yanına yerleştirilerek ‘ SAMSUN ŞEHİT İLHAN HAMLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ‘ismini görünmez hale getirilmiştir. Okulun ismini görünmez hale getirmek yerine öne çıkarmak şehitlerimizle gururlanmak gerekmez mi?  Okulun ismi şehidimizin ismi olup, bu yapılanı hem ayıplıyor hem de kaldırmamak için ayak direyenleri şehitlerimize vefaya davet ediyorum. Ben biliyorum ki yanımda kaldırılması için talimat verildiği halde ayak direyenler var ki , o reklam panoları geriye çekilmiyor ya da başka bir yere taşınmıyor. Biz şehit yakınları bu duyarsızlığı ve inatlaşmayı içimize sindiremiyoruz. Şehidimizin isminin önünü bilerek ya da bilmeyerek reklam panolarıyla kapatmak  ve bu inadı ısrarla  sürdürmek kimseye yakışmıyor. Bu tür inatlaşmalar şehidimizin ve tüm şehitlerimizin kemiklerini sızlatan büyük bir vefasızlıktır. Şunu kimse unutmasın ki hepimizin şehitlerimize borcu var. Şehitlik konusu hassas bir  konudur, bu tür şeyler hassasiyet ve samimiyet ister.

     İyi niyetinden ve şehitlerimize vefasından kuşku duymadığımız Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Av. Halit Doğan’ın ‘ SAMSUN ŞEHİT İLHAN HAMLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ‘ismini 56’lar istikametinden gelişte görünmez hale getiren Büyükşehir Belediyesine ait o reklam panolarını en kısa sürede başka yere taşıttıracağından ya da geriye çektireceğinden eminiz. Gereğinin ivedilikle yapılmasını bekliyoruz. Ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda şehadet şerbeti içmiş Şehit Astsubay İlhan Hamlı’nın (okulun)ismimi önemli , reklam panosu mu  önemli ? Bunu da sabırla  hep birlikte bekleyip  göreceğiz.

                                AYHAN HAMLI