Bu sezon Bodrumdaki dudak uçuklatan lahmacun fiyatlarını ülkemizin en ıssız köşesinde bile hararetle konuşuyoruz.Bir lahmacun 1000 TL olur muymuş diyoruz.. Ne garip bir ülke olduk. Bodruma hiç gitmeyenler ,belkide yaşamları boyunca hiç gitmeyecek olanlar bile Bodrumdaki fahiş lahmacun fiyatlarına tepki vermeye devam ediyor.

     Uzun yıllardır PKK terörü ile mücadele eden bir ülkeyiz. Uzun soluklu terörle mücadelemizde kahraman vatan evlatlarımızı şehit vermeye devam ediyoruz .Anneler ,babalar, kardeşler , eşler ,çocuklar  yüreklerine düşen tarifsiz şehit ateşi ile hayata tutunmaya ,ayakta durmaya çalışıyorlar. Şehit ailelerimiz vatan için, bayrak için ,kutsal değerlerimiz için ülkemizin bölünmez bütünlüğü için vatan sağ olsun demeye devam ediyorlar. Bir şehit annesinin ruh halini şehit annesi olan ve her dakikasını birlikte yaşadığımız annemden dolayı çok iyi biliyorum. Zannedilmesin ki sadece şehitlerimiz  yaşamdan kopup gidiyor.En başta şehidimizi doğuran, helal sütü ile emziren ve büyüten şehit annelerimizde ölüyor. Bu ölüm gerçek ölümden bile beter gerçek bir ölüm. Ne bir toprak yığını ,ne de bir mezar taşı yok. Bu nasıl bir ölüm ? Bunun ne demek olduğunu yaşamadan kimse anlayamaz.

     Pençe – Kilit Harekat Bölgesinde (Kuzey Irak cehenneminde) el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu yaralanan ve 4 Temmuz’dan beri Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesin’de tedavi gören Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan ,15 gün sonra şehadet şerbeti içti. Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan’ın şehadet haberi 19 Temmuz 2024 tarihinde vatan sağ olsun diyen bir annemizin yüreğine daha büyük bir ateş olup düştü. O şehit ateşinin yaktığı acılı yüreğin farkında mıyız,  farkında olduk mu,ya da ne kadar farkında olduk? Öyle alıştırıldık ki, duyan kulaklarımız bile duymazdan geldi. Bence …………. gerçekten sözün bittiği yerdeyiz .Bodrumdaki  lahmacun fiyatları maalesef kamuoyunu daha çok meşgul etti. Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan’ın şehadetine kulak tıkamak vefasızlık ve duyarsızlık değilse nedir? Hiç bir askerimiz boşuna canından vazgeçip şehadet şerbeti içmiyor. Onların derdi Bodrumdaki lahmacunun fahiş fiyatı değil .Onların derdi vatan ,vatanı korumak vatanı her türlü tehdit ve tehlikeden uzak tutarak ülkede ki huzurun devamını sağlamaktır… Onlar ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını içtikleri anda bağlı kalarak  vatan  uğrunda, Türk milleti uğrunda,kutsal değerlerimiz uğrunda ,şanlı al bayrağımız uğrunda can vermeye devam ediyorlar. Şehit Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan’ın şehadeti sadece kendisini ilgilendirmiyor.  Tam anlamıyla hepimizi ilgilendiriyor. Hepimiz Şehit Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan’a ve tüm şehitlerimize minnettarız. Şehidimiz kaç yaşındaydı,evli miydi, bekar mıydı, kaç çocuğu vardı, çocukları kaç yaşındaydı? Şehidimizin geleceğe dair hayalleri,umutları neydi? Bodrum’daki 1000 TL’lik lahmacunu düşündüğümüz ve tartıştığımız kadar bunları hiç düşündük  mü,bir kere olsun hiç empati yaptık mı? Eminim bunların hiç birisini yapmadık. Eğer her şeye rağmen Bodrum’da ya da başka bir yerde tatilimizi huzur içerisinde yapabiliyorsak bunu sadece gelir seviyemize değil en başta  şehitlerimize borçluyuz. Şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kere olsun hatırlayalım. Fahiş fiyatla lahmacun satanda ,alanda dertlenmeyi bıraksın. Herkes vicdanlı olsun. Öfkemizi ve  isyanımızı vatan evlatlarını şehit edenlere ve şehit ettirenlere gösterelim. Kolay yetişmiyor Şehit Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkanlar…Kolay yetişmiyor vatan sevdalısı vatan evlatları.

      İki kız çocuğu olan Şehit Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan 48 yaşındaydı. Birileri Bodrum’da Fahiş fiyatla satılan lahmacunu konuşurken Şehit Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkan Ankara’da 20 Temmuz 2024 tarihinde Ahmet Akseki Camisinde düzenlenen cenaze töreni sonrasında ,Cebeci Şehitliğinde dualarla vatan toprağına emanet edildi. Şehidin kızları Güneş ve Irmak büyük bir acıyla babalarına veda ederken ,şehidin annesi Ayfer hanım acıların en büyüğünü yaşıyordu. Adına ister kader ,ister başka bir şey diyelim şehadet gerçek acı tarifsiz. Güle güle kahraman şehidimiz Şehit Piyade Yarbay Abdullah Cem Demirkıran ruhun şad, mekanın cennet olsun...Minnettarız şehidim. Minnettarız.

AYHAN HAMLI