Konuşurken kimse mangalda kül bırakmıyor. Şehitlerimiz başımızın tacıdır diyenlere ses verin, deyince ses vermemeyi tercih ediyorlar…Bir şehit yakını olarak defalarca gündeme getirdim. Ne yazık ki şehit ailesinin sesine kimse kulak vermiyor. Yangın yerinde yanmayan ,şehit acısını ve şehit yakını duyarlılığını anlamakta yetersiz kalıyor. Sadece şehit yakınlarının duyarlılığı yetmiyor. Herkesten şehitlerimize vefa bekliyoruz. Bir şehidimizin isminin bir okula verilmesi ,bir okulda yaşatılması çok vefalı ve anlamlı bir davranıştır. Elbette bu tür davranışları gösterenleri her daim saygıyla hatırlıyoruz. Bu davranış şehit ailesinin acısını bitirmiyor ama şehit ailesini gururlandırıyor.

1000097007

        Şehidimiz Astsubay İstihkam Teknisyen Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı’nın isminin Samsun’daki mezun olduğu liseye verilmesi en başta şehidimizin annesi Bedriye Hamlı’yı olmak üzere hepimizi çok memnun etti, gurur duyduk ,gurur duyuyoruz. Şehidimizin ismi Samsun’daki mezun olduğu lisede yaşatılıyor. Dönemin şehitlere vefalı ve duyarlı yöneticileri  88 yaşındaki şehit annemizin talebini geri çevirmediler.Şehidimizin mezun olduğu lisenin ismini , “SAMSUN ŞEHİT İLHAN HAMLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ” olarak değiştirdiler. Şehidimizin ismi Samsun İlkadımdaki , Samsun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine şehidimizin ismi çok yakıştı. Türk Milleti şehitleriyle ,gazileriyle gurur duyan vefalı ve duyarlı bir millettir. Konu şehitler olunca her vatandaşımızın hassasiyeti artmaktadır. Türk Milleti öyle hassas ve duyarlı  bir millettir. “SAMSUN ŞEHİT İLHAN HAMLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ”nin İsiklal Caddesi üzerindeki giriş kapısında yazılı olan okulun  isim tabelası ,caddeye 56’lar istikametinden giriş yapanların görüş alanı dışında kalmaktadır. Çünkü tamda kapıya yakın noktada Samsun Büyükşehir Belediyesine ait dev reklam panoları bulunmaktadır. O reklam panoları maalesef okulun ismini görünmez yapmaktadır.Bu durumu defalarca  yazılı ve sözlü olarak gündeme taşıdım .Samsun Büyükşehir Belediyesinden reklam panolarının kaldırılmasını yada geriye çekilmesini istedim. Hangi güç o tabelaları orada tutuyor ,tutmaya devam ediyor bunu bilmiyorum. O reklam panoları söz verildiği gibi neden kaldırılmıyor yada taşınmıyor onu da bilmiyorum.  Okulun ismini dolayısıyla şehidimizin ismini görünmez yapan o reklam panoları uygun bir yere kaldırılırsa Samsun Büyükşehir Belediyesinin reklam gelirleri düşer diye mi korkuluyor ki ,4 somunu söküp o panoları uygun bir yere taşımıyorlar ?

    Samsun herkesin bildiği gibi bir 19 Mayıs şehridir. Tüm yetkililere sesleniyor ve soruyoruz: Şehit ismini reklam panolarıyla kapatmaya devam etmek nedir? Hiçbir okulun ismi reklam panolarıyla görünmez yapılamaz. Eğer o okulun ismi bir şehidimizin ismini taşıyorsa daha dikkatli ve duyarlı olmak gerekmez mi?

                          AYHAN HAMLI SAMSUN