Biriken borçları olanlara müjde TBMM’den geldi. O borçlar tek kalemde siliniyor. Meclis devlet desteğini onayladı.

Borcu dağ gibi birikenler için sürpriz haber geldi. TBMM’den karar çıktı, borçlar siliniyor. Borçlu vatandaşlar için müjdeli duyuru az önce son dakika için yapıldı. Yüksek enflasyon nedeniyle kredi ve kredi kartı borçlarını ödeyemeyen ve bu sebeple ciddi borç batağı içine giren vatandaşların borçları devlet desteğiyle silinecek. Trafik cezaları, vergi borçları ve kredi borçları kapsama alındı.

Türkiye’deki yüksek enflasyon kira artışı ve ne yazık ki maaşların düşük kalması sebebiyle milyonlarca vatandaş adeta borç bata içine girmiş durumda. Bu sebeple de devletten çözüm bekleniyor. Uzun süreden beri konuşulan borçlar siliniyor iddiası ile ilgili yeni bir haber gündeme geldi. Trafik cezaları, vergi borçları, kredi kartı borçları ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Milyonların borç yükünü hafifletecek karar TBMM’de. Peki borçlar silinecek mi? Hangi borçlara af geliyor? İşte borcu olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika haberi…

PTT'den Çocuk Başına EN AZ 5000 TL Yardım Parası! Tek Şartla Veriliyor PTT'den Çocuk Başına EN AZ 5000 TL Yardım Parası! Tek Şartla Veriliyor

TBMM’DEN BORÇ AFFI MÜJDESİ

Son dakika haberine göre borç batağı içine giren ve borcu daha gibi biriken vatandaşlar için TBMM’den son dakika borç affı müjdesi geliyor. Devlet destekli borç kapatma kredisi adeta genel af niteliğinde olacak ve milyonlarca vatandaş bu fırsattan faydalanarak borçlarını kapatma fırsatı bulacak.

Hükümet bu konuda hem emekliler hem de dar gelirler için yeni bir paket hazırlıyor. Yüksek borcu olan vatandaşlar devletin sağladığı destek sayesinde düşük faizli borç kapatma kredisi kullanacak. Böylelikle borçlarınızı kamu bankalarına transfer etme ve daha kolay koşullarda ödeme şansı verilecek.

SİCİL AFFI VE BORÇ KAPATMA KREDİSİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Milyonlarca kişinin beklediği sicil affı ve borç kapatma kredisi ile ilgili yeni haber geldi. TBMM’ye sunulan kanun teklifi kısa süre içinde görüşülecek. Kanun teklifine onay verilmesi halinde son karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kalacak. Cumhurbaşkanından da onay gelirse karar resmi gazete’de yayımlanacak ve vatandaşlar borç kapatma kredisi için başvuru işlemlerini yapabilecek.

BORÇ KAPATMA KREDİSİ KİMLERİ KAPSAYACAK?

Devlet destekli borç kapatma kredisi imkanı başta emekliler, asgari ücretler ve dar gelirler için sunulacak. Bu grupta olan yüksek ve yüksek borcu bulunan vatandaşlar başvuru yaparak devlet destekli borç kapatma kredisi kullanma şansına sahip olacak. Borç kapatma kredisi 100.000 tl’ye kadar olacak. Sadece kamu bankaları bu konuda yetkili olacak ve başvurularda devlet bankalarına yapılacak.