n

n
n Dün, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Şivan Perver’e ‘Gel, ‘Mevlana’mız ol’ davetiyle ilgili görüşlerimi açıklamış ve Şivan Perver’in türkülerinden bir demeti bugün yayınlayacağımı söylemiştim. Ve ‘Bakalım o türkülerden insanlığı kucaklayan barış mesajları mı çıkar yoksa bu halkı parçalamaya, bu devleti yıkmaya yönelik bir isyan dalgası mı yayılır yurdun dört bir yanına’ diye de eklemiştim.
n
n
n
n Bir türküsü var Şivan’ın. Adı “Kine em?” (Kimiz biz?). İşte o şarkıdan bir bölümün Türkçesi:
n
n “Kürdistan perişan/Tutsak olmuş Kürtler/Zulmün, zorbalığın ve tutsaklığın uykusuna dalmışlar/Bir keresinde başkaldırdılar/Ama düşman erkenden kesti başlarını/İnsanlık nedir bilmiyor bunlar/Saldırın ve ele geçirin!/Boyunlarını kırın bu pis mundarların!/İçimizden kovun bunları!/Yaşasın Kürdistan!/Kahrolsun köleciler!”
n
n
n
n Kimdir İnsanlık nedir bilmeyenler, pis mundarlar kimdir? Nasıl bir devlet adamlığı ya da nasıl bir siyaset ustalığıdır ‘Saldırın ve ele geçirin/ Boyunlarını kırın bu pis mundarların’ diyen bir adamdan ‘Mevlana’mız olmasını istemek!
n
n
n
n Sayın Arınç’ın ‘Mevlana’mız olmaya’, Sayın Ertuğrul Günay’ın beraber türkü söyleyip beraber halay çekmeye davet ettiği Şivan Perver’in sadece bir türküsü yok, birçok türküsü var isyan üzerine.
n
n “Serhıldan jiyane” (Başkaldırı yaşamdır) da onlardan birisi: “Dağlarda başkaldırı, zindanlarda direniş/Gençlerin ve kızların seslerini iyi duyuyorum/ Başkaldırı yaşamdır, direniş yaşam/Durmak işimiz değil/Amacımız ilerlemek/ Umudumuz Kürdistan, yolumuzu gözlüyor.”
n
n
n
n Bir isyancıdan, bir ayrılıkçıdan bir birleştirici, bir kucaklayıcı çıkartmaya çalışmak! Ya da Şivan Perver’den Mevlana yaratmaya kalkmak! İnsan aklının ve insan gücünün sınırlarını zorlamakla eş anlamlı değil mi?
n
n
n
n
n
n Ve son bir türkü, şu sözler de “Pır xweşe sexwebûn” (Bağımsızlık çok güzeldir) türküsünden: “Kürtler, yiğitler, çok güzeldir bağımsızlık/El ele verin, ilerleyelim hepimiz/Vatan için yürüyelim/Ya ölüm, ya kurtuluş/Güneş bizim için doğdu/Uyanın uykudan çabuk/Artık savaş zamanıdır.”
n
n
n
n Savaş borazanları çalan ‘ya ölüm ya kurtuluş’ diye naralar atan birisinden tasavvufun sözcülüğünü istemek! Ey akıl, varsan bir an önce çık ortaya… Sana öylesine muhtacız ki…
n
order abortion pill redirect where can i buy abortion pills