Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından milyonlarca haneye her ay düzenli sosyal yardım fırsatı sunuluyor. Yardım verilen gruplardan biri de çocuk sahibi aileler oluyor. Sosyal ve ekonomik destek ödemesi olarak bilinen SED yardımı, maddi durumu yeterli olmayan çocuk sahibi ailelere çocuklarının eğitim masraflarını karşılamaları amacıyla veriliyor. SED başvuruları e-devlet aracılığıyla yapılabiliyor. Aile Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak SED yardımı için Temmuz ayı zammını duyurdu. Bugün başvuru yapanlar temmuzda zamlı ödeme alabilecek.

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi Milyonlarca kişi devlet destekleriyle hayatta kalmaya devam ediyor. Sosyal devlet olmanın yükümlülüklerini yerine getiren hükümet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile ailelere sosyal yardım ödemesi yapıyor. Sosyal yardım ödemesi alan gruplardan biri de çocuk sahibi olan aileler. Son yıllarda yoğun talep gören SED ödemesi Temmuz ayından itibaren zamlı olarak hesaplara yatmaya başlayacak. Aile Bakanlığı Temmuz ayı ödeme miktarında artış yapılacağını belirtirken başvuruların da başladığını duyurdu. Peki SED yardımı başvuruları nasıl yapılır?

YENİ ÖDEMELER TEMMUZ'DA BAŞLIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuk sahibi aileler için yeni ödeme müjdesini duyurdu. Temmuz ayında yapılacak ödeme miktarı artarken gelecek zam açıklandı. En az SED yardımı ödemesi %20 artışla Temmuz ayında 5.580 TL'ye yükselecek. Çocukların eğitim kademesine yönelik verilecek olan yardım miktarı daha da artacak.

1 Temmuz’da Başlıyor! Milyonlarca Kişi İçin Zorunlu Oldu

Emeklileri Sevindirecek EK ÖDEME! SGK Destekli 33 bin 840 TL Hesaplara Yatıyor Emeklileri Sevindirecek EK ÖDEME! SGK Destekli 33 bin 840 TL Hesaplara Yatıyor

SED YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının verdiği tüm yardımlar için başvurular iki şekilde yapılabiliyor. TC kimlik kartı ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına bizzat giderek ya da e-devlet aracılığıyla form doldurarak sosyal yardım başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Bakanlık, gerekli inceleme sürecini tamamlandıktan sonra yardım için onay veriyor. Ve takip eden ilk ayda sosyal yardım ödemesi hesaplara yatıyor.

KİMLER SED YARDIMI ALABİLİR?

Bakanlığın sunduğu önemli sosyal yardımlardan biri olan SED yardımı belirli şartlar doğrultusunda veriliyor. Okula giden çocuğunuzun olması, hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması bu şartlar arasında yer alıyor. SED ödemesi, koruyucu ailelere ve devlet koruması altında olan çocuklara da veriliyor.