Bilindiği gibi kredi kartlarında temassız ödeme uygulaması başlatılmış ve hemen hemen tüm kartlarda temassız ödeme imkanı ile rahat bir alışverişin önü açılmıştı. Her zaman müşteri öncelikli düşünen bankalar, temassız kredi kartı veya banka kartı olmayan müşterilerinin temassız kart taleplerine en hızlı şekilde yanıt veriyor ve temassız kart uygulaması için başvuruda bulunan müşteriler bu başvurularına jet hızıyla yanıt bulabiliyor. Temassız ödeme imkanı ile ilgili Temmuz ayında yaşanacak olan yeni güncelleme ise şifresiz işlem limitindeki güncelleme olacak.

ŞİFRESİZ İŞLEM LİMİTİ YÜKSELECEK

Kredi kartı ve mobil cihaz üzerinden temassız ödeme imkanı sunan şifresiz işlem limitinde güncellemeye gidiliyor. Yeni güncelleme için işaret edilen tarih ise yaklaşan Temmuz ayı olacak. Temmuz ayında şifresiz işlem limiti değişecek. Alınan yeni karar kapsamında şifresiz işlem limiti yükseltilecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BBDK), Nisan ayı içerisinde bankalara gönderdiği yazıda temassız kart ödemelerindeki şifresiz işlem limitine değinmiş ve Temmuz ayında gelecek olan güncelleme hakkında bilgi vermişti.

Kredi Kartlarina Yeni Guncelleme Tam 2 Katina Cikacak Temmuz Ayinda Basliyor-2700 TL’DEN 1500 TL’YE YÜKSELECEK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun geçtiğimiz Nisan ayında bankalara gönderdiği yazıda verilen bilgide temassız kart ödemelerinde şifresiz işlem limitinin 750 TL’den 1500 TL’ye yükseltilmesi yer aldı. Söz konusu güncelleme 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Alınan karar kapsamında 1 Temmuz tarihinden itibaren kredi kartlarında şifreye gerek olmadan temassız ödeme yapma işleminde yeni bir dönem başlayacak. Temassız işlem limiti 1 Temmuz 2022 tarihinde 750 TL’ye çıkarılmıştı. Aradan geçen 2 yılın ardından temassız işlem limiti 1 Temmuz 2024 Pazartesi günü 1500 TL’ye çıkarılacak. 

Emekli Zamlı Maaş Listesi! 4A 4B 4C Emeklisi Yeni Tablo Çıktı Emekli Zamlı Maaş Listesi! 4A 4B 4C Emeklisi Yeni Tablo Çıktı

Kredi Kartlarina Yeni Guncelleme Tam 2 Katina Cikacak Temmuz Ayinda Basliyor-1KORONOVİRÜS DÖNEMİNDE ÖNEMİ ARTMIŞTI

2020 yılında tüm dünyayı saran ve insan sağlığını doğrudan tehdit eden bulaşıcı bir hastalık olan koronavirüs salgını hayatı neredeyse durma noktasına getirmişti. Koronovirüs salgınıyla mücadele döneminde kredi kartlarında temassız ödeme yöntemleri önem kazanmış ve bulaşıcı hastalık sebebiyle hijyen hassasiyetinin oldukça arttığı o dönemde temassız ve güvenli ödeme yöntemlerine dikkat edilmişti. BDDK’nın 2 yıl sonra kredi kartlarında şifreye gerek olmadan yapılan temassız ödeme limitlerini 1500 TL’ye yükseltme kararı kullanıcılara kolaylık sağlama amacı olarak yorumlandı.