Sazan sarmalı yöntemiyle onlarca kişiyi dolandıran bir şebekenin üyesi oldukları iddiasıyla kardeşi Bahar Candan'la beraber tutuklanan Nihal Candan, sağlık sorunları nedeniyle 6 aylık hapishane sürecinin sonrasında tahliye edilmesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Nihal Candandan Meslek Aciklamasi Avukat Olmak Istiyorum-1

“TAHLİYE SEBEBİM SADECE YEME BOZUKLUĞUM DEĞİL”

Candan, tahliyesiyle ilgili süreci CNN Türk'e anlatırken "Sadece bana koğuşunuza geçmenize gerek yok, tahliye edildiniz denildiğini hatırlıyorum. Ondan sonra nasıl taksiye bindim, nasıl çıktım, hiçbir fikrim yok” dedi. Gününün büyük bir bölümünü hastanede geçirdiğini ifade eden Candan, "Pek bilincimin yerinde olmadığı bir dönemdi. Hem hafıza kaybı, hem kas kütlesinin düşüşü vesaire sürekli düştüğüm için tekerlekli sandalye ile çıkarılıyordum” ifadelerini kullandı. "Tahliye sebebim sadece yeme bozukluğu hastalığım değil." İfadelerini kullanan Candan, "Aynı zamanda dilekçemde belirtilmiş olduğu üzere suçlamaların karşısındaki sürecin dolmuş olması da bir sebep” dedi.

Tolga Sarıtaş Zeynep Mayruk çiftinden düğün kareleri! Olay olan gelin çiçeği Tolga Sarıtaş Zeynep Mayruk çiftinden düğün kareleri! Olay olan gelin çiçeği

Nihal Candandan Meslek Aciklamasi Avukat Olmak Istiyorum-2MESLEK DEĞİŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYOR
Tutukluluğu içinde Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören kardeşi Bahar Candan hakkında da açıklamalarda bulunan Nihal Candan "Benim de ayrılmamla beraber birazcık daha yalnız hissetmesi, kendiyle kalması sonucu kardeşimin ilaç kullanıyor olması, sürekli uyuyor olması, bir abla için çok zor. Umarım bir an önce Bahar için de biter bu durumlar” ifadelerini kullandı. Kariyer hedefiyle ilgili de açıklama yapan Candan, sosyal medya fenomeni, influencer olarak tanınmasının aksine hukuk alanında ilerlemek istediğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı; "Artık influencer falan değil de avukat olmak istiyorum."