İsrail dünyanın gözünün içine baka baka günlerdir savaşıyorum diyerek ,Gazze’de çok büyük bir katliam yapıyor. Ama dünyada insanlık  çoktan bitmiş. Bu korkunç katliamı kimse görmüyor. Böyle insanlık olur mu? İsrail tarafından Gazze’de gerçekleştirilen çocuk katliamı her gün biraz daha şiddetini artırıyor. Bebekler, çocuklar, anneler bombalarla öldürülüyor. Siviller katledilerek adeta soykırım yapılıyor. Gazze de sivillere yönelik gerçekleştirilen katliama  dur demeyen kim varsa tamamı bu savaş suçunun birinci dereceden ortağı ve failidir. Dünya bakar kör olmuş. Eğer hala bazı vicdanlar da insanlık  kırıntısı  varsa dünyada insanlık nerede? Katledilen Gazzeli çocukların feryadı vicdanı kurumuş küresel güçleri hala rahatsız etmiyorsa hepsinin canı cehenneme. Gazze’de şehadete koşan Filistinli çocuklar hala rüyalarımıza girmiyorsa ,uykularımızı kaçırmıyorsa dünyada insanlık nerede?

        İsrail’in yanında duran ,destek olan devletlerin  adına savaş dedikleri kirli Gazze katliamları ,özellikle de hastanelerin ve çocukların bombalanmasıyla gündeme düşüyor. Ne acıdır ki çocuk ölümleri bile kimseyi hareketlendirmiyor. Kimse çocuklar ölmesin, hastaneler bombalanmasın demiyor. Bu katliamlara ses yükseltenlerin sesleri ise hiç mi hiç duyulmuyor. Barışa, ateşkese giden yollara ise küresel güçler tarafından sürekli mayın döşeniyor. Konu Filistinli çocuklar olunca insanlık ölüyor. Dünya bu kadar mı aciz ,Gazze’deki çocuk katliamının arkasında duran devletler bu kadar mı insanlık yoksunu? Gazze’de öldürülen kadın ,çocuk ,yaşlı neden dünyanın umurunda değil .Avrupa nerede, Amerika nerede neden kimse elini taşın altına sokmuyor. Filistinli çocukların öldürülmesine sessiz kalan Avrupalı devletler vicdanınız mı kurudu insanlığınız mı öldü. İsrail’in yaptığı katliamları daha ne kadar görmezden geleceksiniz. Unutmayın Filistinli çocuklar İsrail tarafından öldürülürken sesini çıkarmayan kim varsa o bu savaşın ve katliamların suçlusudur. Biz insanlığını kaybetmiş insanlardan utanıyoruz. Biz çocuklar öldürülmesin diye ses yükselten insanların sayısı dünyada arttıkça umutlanıyoruz. Dünyada insanlık nerede diye ses yükseltiyoruz. Çünkü çocuklar ölmesin istiyoruz. Bu korkunç katliamları hep birlikte durdurabiliriz. Ancak dünyada insanlık aklını başına toplamak zorunda. İsrail’in savaş hukukuna uymaksızın yaptıklarını korkunç katliamları kimse meşru göremez. Hangi savaşta hastane vurmak, hastanede tedavi görenleri ve doktorları  öldürmek var.Kim bunu yapıyorsa İsrail ya da Hamas savaş suçlusudur.               

    İsrail’in yirmibirinci yüzyıla damgasını vuran  Gazze’deki çocuk katliamı ,bir utanç lekesi olarak İsrail’in sicilinde sonsuza kadar kalacaktır. Buna rağmen henüz durmayan ,durdurulmayan, durdurulamayan İsrail bir savaş suçlusu olarak tarihteki yerini de alacaktır. Keşke insanlık ses verse de çocuk ,kadın, yaşlı ,sivil ölümleri İsrail’i durdursa…Dünyanın yapabileceği en güzel şey İsrail’i durdurmak ve savaşı bitirmek olacaktır. Ama insanlık nerede? Dünyada insanlık maalesef kan kaybediyor ,can çekişiyor. Nerede İsrail’e ,yeter artık diyecek insanlığını yitirmemiş küresel güçler. Nerede insanlık için insanlık ölmedi diyecek bir dünya lideri. Gazze’de çocuklar acımasızca katledilirken mışıl mışıl uyuyan bir insanlık normal görülemez. Ey insanlık hala ses vermeyecek misin?

                          AYHAN HAMLI SAMSUN